Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Poza Termosemineu pe lemn MBS Thermo Vulkan 20 kW

Termosemineu pe lemn MBS Thermo Vulkan 20 kW

Cod produs:   Thermo Vulkan
Producator:   MBS
MBS
MBS

Video prezentare firma MBS:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milano Blagojevic din Smederevo, Serbia, este proprietarul firmei MBS care este parte integrata a grupului Invej. (MBS)

Sortimentul de baza din produsele firmei sunt masini de gatit si sobe in conformitate cu standardele internationale de calitate. Compania si-a creat propria cale pe pietele europene si mondiale prin imbunatatirea constanta a produselor fabricate si adaptarea acestora la cerintele diferitelor piete.

Fabrica a fost infiintata in anul 1923  si pana acum a creat brand recunoscut, cu traditie si calitate. In tot acest timp firma coopereaza cu firme franco-belgiene ca: ARTHUR-MARTIN, CANDY group, HOOVER, ROSIERES, ZEROWATT, IBERNA, KELVINATOR, OTSEIN SI GASFIRE.

Conducerea MBS are rol de lider in punerea in aplicare si imbunatatirea permanentă a sistemului de management al calitatii si a sistemului de management de mediu, in conformitate cu cerintele standardelor ISO 9001:2008 si ISO 14001:2004 .


Pret vechi:   5.22000 lei cu TVA
Pret:   5.10000lei cu TVA
Discount:   2%
Putere termica nominala [kW]   20
Contact: 0726333567   Email: comenzi@benedekco.com

Completati campurile marcate!

 
Descriere Termosemineu pe lemn MBS Thermo Vulkan 20 kW

Termosemineu pe lemn MBS Thermo Vulkan cu incalzire centrala 20 kW


Termosemineul pe lemn MBS Thermo Vulkan are un focar mare cu caracteristici termice excelente și un cazan pentru încălzirea prin pardoseală. Termosemineul pe lemn MBS Thermo Vulkan este cu funcționare pe combustibil solid. Puterea termica nominala pentru lemn este de 20 kW iar pentru carbune de 25 kW.

Placa ceramica superioara a termosemineului Thermo Vulkan acumuleaza energie termica si confera totodata eleganta produsului, cat si incaperii in care este amplasat. Tehnologia modernă de proiectare și fabricație, precum și utilizarea materialelor de calitate, asigură o funcționare eficientă și sigură în condițiile respectării instrucțiunilor de instalare și utilizare.

Termosemineul pe lemn MBS Thermo Vulkan este dotat cu ușă de alimentare cu geam din sticlă termorezistentă, care conferă siguranță în exploatare și aduce valențe estetice produsului, permițând vizualizarea permanentă a flăcării.

Corpul șemineului este confectionat din tablă din oțel tratată, sudată și vopsită cu vopsea de culoare neagra termorezistentă. Calitatea finisajului îl recomandă ca produs premium pentru o ambianță plăcută în orice cămin.

CARACTERISTICI TEHNICE        
Putere termica nominală: lemn/cărbune 19,7 kW/24,8 kW
Suprafata spatiului incalzit: 100m²-130m² (lemn) 124m²-162m² (cărbune)  
Volumul de apa al termosemineului: 24 litri        
Combustibil: lemn de foc, carbune, brichete            
Dimensiuni de gabarit: 790x650x580 mm           
Dimensiuni focar: 320x410x400
Diametru racorduri la instalatie: Ø 1"
Presiunea maxima de operare: 2 bari
Diametru racord cos: Ø 150 mm
Greutate: 156 kg
 
INSTRUCȚIUNI PENTRU UTILIZAREA TERMOSEMINEULUI MBS Thermo Vulkan
Termosemineul cu ardere îndelungată este destinat pentru încălzirea locuintelor cu un volum maxim de 325 m³. Face posibilă încălzirea directă a incaperii în care este montat,  nemaifiind necesara montarea a altor corpuri de incalzire.

Se instalează în general pentru încălzirea unui nivel dar poate fi utilizat și pentru încălzirea unei case cu mai multe nivele, cu conditia ca presiunea maxima de functionare din instalatia de incalzire sa nu depaseasca 2 bari. Instalarea sistemului de siguranta, respectiv a supapei de siguranta si a vasului de expansiune inchis cu membrana de cauciuc la toate sistemele de încălzire in sistem inchis este obligatorie.

La sistemele de incalzit deschise, prevazute cu vas de expansiune deschis, inaltimea de montaj a vasului de expansiune va depasi cu cel putin 0.5 m partea superioara a radiatorului montat cel mai sus pentru a asigura umplerea completa a instalatiei de incalzire cu agent termic (apă).

NOTA:
Supapa de siguranta si vasul de expansiune nu se livrează împreună cu termoșemineul. Ele se vor achizitiona separat.

INSTALAREA ȘI PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE
Instalația de incalzire se umple cu apă dezaerisindu-se in modul obisnuit, iar cu ocazia punerii în funcțiune verificați dacă termoșemineul și piesele necesare sunt conforme cu prescriptiile tehnice și dacă există toate echipamentele de siguranta necesare instalării.

În cazul încălzirii cu pompă de circulatie agent termic puneți în funcțiune pompa de circulație. Daca coșul este nou, termoșemineul nu trebuie utilizat la capacitate maximă până când coșul nu s-a uscat complet.

După verificarea conformității produsului și a instalației cu reglementarile tehnice, deschideți ușa termosemineului și introduceti materialele combustibile pe grila focarului, aprindeti focul și așteptați arderea lor. Dupa aceea, se vor incarca cărbunii sau lemnele de foc intr-o cantitate mică și lăsate să ardă bine. Ușa focarului trebuie să stea închisă până când partea de sus a combustibilului se încălzește sau până când lemnul nu formează jar.

Adăugarea combustibililor solizi se face numai dacă combustibilul solid existent in focarul termosemineului a ars în proporție de 1/3 din înălțimea focarului.

IMPORTANT:
Este interzisă răcirea termoșemineului cu ajutorul curenților artificiali de aer. De asemenea, focarul nu trebuie niciodată stropit cu apa pentru că a nu se fisura din cauza socului termic.

GARANTIA:
Producătorul termoșemineului cu ardere îndelungată oferă o garanție cu durata de 2 ani cu condiția ca termosemineul sa fie utilizat în condiții normale. În cazul utilizării sau a instalării necorespunzătoare, garanția produsului se pierde.

CONSERVAREA TEMOSEMINEULUI  LA TERMINAREA SEZONULUI RECE:
Dupa terminarea sezonului de incalzire, termoșemineul trebuie curățat de impurități, iar instalația de incalzire verificată și completată cu apă in cazul in care este necesar.

Apa din instalatie trebuie evacuată numai în cazul în care doriți să efectuați reparații la instalația de incălzire. În cazul în care termoșemineul nu se va utilza în sezonul rece, si temperatura din incăperea unde este montat termosemineul poate scădea sub 0°C, apa trebuie complet evacuată sau sistemul de incalzire. Pentru aceste cazuri se va utiliza ca agent termic un amestec de apa si antigel conform indicatiilor producatorului.

ÎNTREȚINEREA:
- Termosemineul se va curata la exterior cu o cârpă umedă.
- Geamul din sticla termorezistenta a termosemineului nu trebuie curățat cu cârpă umeda, atunci cand termoesmineul este in functiune sau nu s-a racit suficient, pentru a nu se sparge din cauza socului termic.
- Controlați cantitatea și calitatea apei  din instalatia de incalzire centrala.
- Nu introduceți deșeuri și resturi lemnoase care nu ard bine în focarul termosemineului.
- Este interzisă introducerea combustibililor care generează gaze volatile in timpul incalzirii si a arderii și închiderea regulatorului de aer si de tiraj.
- Înainte de fiecare aprindere curățați jarul si cenusa de pe grila focarului.
- Cel puțin odată pe zi aruncați cenușa.
- Toate suprafețele termoșemineului care ajung în contact cu gazele de ardere trebuie curățate cu ajutorul accesoriilor de curățare specifice.
- Suprafețele de încălzire curate garantează o funcționare economică datorita transferului termic bun.
- Se recomandă curățarea suprafețelor interne de cel puțin odată pe lună, totuși o curățare mai deasă este recomandată.


 
Download fisiere atasate pentru Termosemineu pe lemn MBS Thermo Vulkan 20 kW
Alte produse din categorie
-5%
3530.00 lei 
3329.00 lei